Zapečené kuřecí řízky
6. 10. 2009
Zapečené kuřecí řízečky
Potřebujeme: 500 g kuřecích řízků, sůl, česnek, olej, plátky anglické slaniny, 2 cibule, strouhaný sýr (eidam)
Postup přípravy: Kuřecí řízky nakrájíme na plátky, mírně osolíme a potřeme česnekem. Pekáč vymažeme olejem a klademe polovinu surovin na sebe - anglická slanina, kuřecí řízky, kolečka cibule, nastrouhaný sýr a opakujeme ještě jednou. Končíme vrstvou sýra, rukama stlačíme, aby se vrstvy spojily. Necháme 30 minut odpočinout. Pečeme při teplotě 220 °C nejprve 20 minut přikryté alobalem, pak 10-15 minut odkryté, aby vznikla kůrčička. Podáváme s brambory a salátem.